fredag 20 maj 2011

IT-läxa till 27/5: En skröna

Vet du vad en skröna är? Om inte läs en förklaring här!

Ni elever arbetar just nu med att förbereda er för ert muntliga berättande. I den här IT-läxan kommer ni att få skapa en skröna. Samtidigt som ni gör det övar ni på ordklasserna.

Gör så här:

1. Gå till den här länken.

2. Fyll i orden och skapa.

3. Markera din skröna och kopiera.

4. Gå tillbaka hit, gör en kommentar och klistra in din skröna. Glöm inte att skriva under med ditt nick!

31 kommentarer:

  1. En helt vanlig dag

    En dag när jag som vanligt höll på att spela fotboll hemma i köket föll en gul kanin ner genom taket. Jag försökte schasa iväg den med en tidning men den envisades med att följa efter mig vart jag än gick.
    På kvällen käkade den upp mitt bästa äpple. Den fick naturligtvis magknip. Hela natten satt den och svor och grälade under en onormal whiteboard nere i källaren.
    Jag försökte fånga den med en rostig råttfälla och ett trasigt paraply. Efter tre dygn fastnade den i brevlådan och jag slängde ut den genom fönstret. Den klättrade genast uppför närmaste fotboll och försvann spårlöst.
    /4A

    SvaraRadera
  2. En helt vanlig dag

    En dag när jag som vanligt höll på att springa maraton hemma i köket föll en rolig champinjon ner genom taket. Jag försökte schasa iväg den med en tidning men den envisades med att följa efter mig vart jag än gick.
    På kvällen käkade den upp mitt bästa ägg. Den fick naturligtvis magknip. Hela natten satt den och svor och grälade under en smal groda nere i källaren.
    Jag försökte fånga den med en rostig råttfälla och ett trasigt paraply. Efter tre dygn fastnade den i brevlådan och jag slängde ut den genom fönstret. Den klättrade genast uppför närmaste tomat och försvann spårlöst.
    /4B

    SvaraRadera
  3. En helt vanlig dag

    En dag när jag som vanligt höll på att spana efter babianer hemma i köket föll en grön fotboll ner genom taket. Jag försökte schasa iväg den med en tidning men den envisades med att följa efter mig vart jag än gick.
    På kvällen käkade den upp mitt bästa bord. Den fick naturligtvis magknip. Hela natten satt den och svor och grälade under en ung bajskorv nere i källaren.
    Jag försökte fånga den med en rostig råttfälla och ett trasigt paraply. Efter tre dygn fastnade den i brevlådan och jag slängde ut den genom fönstret. Den klättrade genast uppför närmaste korv och försvann spårlöst.


    //jonte

    SvaraRadera
  4. En helt vanlig dag

    En dag när jag som vanligt höll på att spela fotboll hemma i köket föll en galen banan ner genom taket. Jag försökte schasa iväg den med en tidning men den envisades med att följa efter mig vart jag än gick.
    På kvällen käkade den upp mitt bästa papper. Den fick naturligtvis magknip. Hela natten satt den och svor och grälade under en bäst tandborste nere i källaren.
    Jag försökte fånga den med en rostig råttfälla och ett trasigt paraply. Efter tre dygn fastnade den i brevlådan och jag slängde ut den genom fönstret. Den klättrade genast uppför närmaste äpple och försvann spårlöst.

    /Messi

    SvaraRadera
  5. En helt vanlig dag

    En dag när jag som vanligt höll på att Promenera hemma i köket föll en vit Prinsessa ner genom taket. Jag försökte schasa iväg den med en tidning men den envisades med att följa efter mig vart jag än gick.

    På kvällen käkade den upp mitt bästa äpple. Den fick naturligtvis magknip. Hela natten satt den och svor och grälade under en fransk apelsin nere i källaren.

    Jag försökte fånga den med en rostig råttfälla och ett trasigt paraply. Efter tre dygn fastnade den i brevlådan och jag slängde ut den genom fönstret. Den klättrade genast uppför närmaste katalog och försvann spårlöst.

    minikerry

    SvaraRadera
  6. En helt vanlig dag

    En dag när jag som vanligt höll på att Spela fotboll hemma i köket föll en Tjock Tant ner genom taket. Jag försökte schasa iväg den med en tidning men den envisades med att följa efter mig vart jag än gick.
    På kvällen käkade den upp mitt bästa Sudd. Den fick naturligtvis magknip. Hela natten satt den och svor och grälade under en Smal Eld nere i källaren.
    Jag försökte fånga den med en rostig råttfälla och ett trasigt paraply. Efter tre dygn fastnade den i brevlådan och jag slängde ut den genom fönstret. Den klättrade genast uppför närmaste Kylskåp och försvann spårlöst.
    /XxsiriusxX

    SvaraRadera
  7. En helt vanlig dag

    En dag när jag som vanligt höll på att jaga åsnor hemma i köket föll en grön korv ner genom taket. Jag försökte schasa iväg den med en tidning men den envisades med att följa efter mig vart jag än gick.
    På kvällen käkade den upp mitt bästa ägg. Den fick naturligtvis magknip. Hela natten satt den och svor och grälade under en stor coca'cola nere i källaren.
    Jag försökte fånga den med en rostig råttfälla och ett trasigt paraply. Efter tre dygn fastnade den i brevlådan och jag slängde ut den genom fönstret. Den klättrade genast uppför närmaste handfat och försvann spårlöst.
    \C.ronaldo

    SvaraRadera
  8. En dag när jag som vanligt höll på att sova hemma i köket föll en rosa Tjej ner genom taket. Jag försökte schasa iväg den med en tidning men den envisades med att följa efter mig vart jag än gick.
    På kvällen käkade den upp mitt bästa tröja. Den fick naturligtvis magknip. Hela natten satt den och svor och grälade under en snygg modetidning nere i källaren.
    Jag försökte fånga den med en rostig råttfälla och ett trasigt paraply. Efter tre dygn fastnade den i brevlådan och jag slängde ut den genom fönstret. Den klättrade genast uppför närmaste sko och försvann spårlöst.

    // Bob

    SvaraRadera
  9. En helt vanlig dag

    En dag när jag som vanligt höll på att spela pingis hemma i köket föll en förvånad korvgubbe ner genom taket. Jag försökte schasa iväg den med en tidning men den envisades med att följa efter mig vart jag än gick.
    På kvällen käkade den upp mitt bästa pingisracket. Den fick naturligtvis magknip. Hela natten satt den och svor och grälade under en Amrekansk apa nere i källaren.
    Jag försökte fånga den med en rostig råttfälla och ett trasigt paraply. Efter tre dygn fastnade den i brevlådan och jag slängde ut den genom fönstret. Den klättrade genast uppför närmaste korv och försvann spårlöst.

    //Blondie

    SvaraRadera
  10. En helt vanlig dag

    En dag när jag som vanligt höll på att gnaga hemma i köket föll en ful idiot ner genom taket. Jag försökte schasa iväg den med en tidning men den envisades med att följa efter mig vart jag än gick.
    På kvällen käkade den upp mitt bästa bord. Den fick naturligtvis magknip. Hela natten satt den och svor och grälade under en stor dam nere i källaren.
    Jag försökte fånga den med en rostig råttfälla och ett trasigt paraply. Efter tre dygn fastnade den i brevlådan och jag slängde ut den genom fönstret. Den klättrade genast uppför närmaste fågel och försvann spårlöst.
    //Fellan

    SvaraRadera
  11. En helt vanlig dag

    En dag när jag som vanligt höll på att jaga böker hemma i köket föll en röd bil ner genom taket. Jag försökte schasa iväg den med en tidning men den envisades med att följa efter mig vart jag än gick.
    På kvällen käkade den upp mitt bästa spel. Den fick naturligtvis magknip. Hela natten satt den och svor och grälade under en smaklös fotboll nere i källaren.
    Jag försökte fånga den med en rostig råttfälla och ett trasigt paraply. Efter tre dygn fastnade den i brevlådan och jag slängde ut den genom fönstret. Den klättrade genast uppför närmaste glas och försvann spårlöst.
    /pedro

    SvaraRadera
  12. En helt vanlig dag

    En dag när jag som vanligt höll på att skjuta människor hemma i köket föll en blodröd cp skadad unge ner genom taket. Jag försökte schasa iväg den med en tidning men den envisades med att följa efter mig vart jag än gick.
    På kvällen käkade den upp mitt bästa gäng med maffia. Den fick naturligtvis magknip. Hela natten satt den och svor och grälade under en död tönt nere i källaren.
    Jag försökte fånga den med en rostig råttfälla och ett trasigt paraply. Efter tre dygn fastnade den i brevlådan och jag slängde ut den genom fönstret. Den klättrade genast uppför närmaste pistol och försvann spårlöst.




    HAHHAHAHAHH!!!!!!! Min är Ju Bäst juu :S :DDDDD (L) (Y)


    ///////// STORROS :DDDD

    SvaraRadera
  13. En helt vanlig dag

    En dag när jag som vanligt höll på att vara charmig hemma i köket föll en söt hund ner genom taket. Jag försökte schasa iväg den med en tidning men den envisades med att följa efter mig vart jag än gick.

    På kvällen käkade den upp mitt bästa koppel. Den fick naturligtvis magknip. Hela natten satt den och svor och grälade under en ung hundvalp nere i källaren.

    Jag försökte fånga den med en rostig råttfälla och ett trasigt paraply. Efter tre dygn fastnade den i brevlådan och jag slängde ut den genom fönstret. Den klättrade genast uppför närmaste matskål och försvann spårlöst.

    SvaraRadera
  14. En helt vanlig dag

    En dag när jag som vanligt höll på att dansa hemma i köket föll en lugn banan ner genom taket. Jag försökte schasa iväg den med en tidning men den envisades med att följa efter mig vart jag än gick.
    På kvällen käkade den upp mitt bästa paraply. Den fick naturligtvis magknip. Hela natten satt den och svor och grälade under en turkisk kändis nere i källaren.
    Jag försökte fånga den med en rostig råttfälla och ett trasigt paraply. Efter tre dygn fastnade den i brevlådan och jag slängde ut den genom fönstret. Den klättrade genast uppför närmaste tvåa och försvann spårlöst.

    SvaraRadera
  15. En helt vanlig dag

    En dag när jag som vanligt höll på att jaga tomtar hemma i köket föll en sockervaddig ponny ner genom taket. Jag försökte schasa iväg den med en tidning men den envisades med att följa efter mig vart jag än gick.
    På kvällen käkade den upp mitt bästa hus. Den fick naturligtvis magknip. Hela natten satt den och svor och grälade under en kladdig kaffekopp nere i källaren.
    Jag försökte fånga den med en rostig råttfälla och ett trasigt paraply. Efter tre dygn fastnade den i brevlådan och jag slängde ut den genom fönstret. Den klättrade genast uppför närmaste fotölj och försvann spårlöst.

    SvaraRadera
  16. En helt vanlig dag

    En dag när jag som vanligt höll på att göra en handvolt hemma i köket föll en rosa nyckelpiga ner genom taket. Jag försökte schasa iväg den med en tidning men den envisades med att följa efter mig vart jag än gick.
    På kvällen käkade den upp mitt bästa gevär. Den fick naturligtvis magknip. Hela natten satt den och svor och grälade under en tjock kniv nere i källaren.
    Jag försökte fånga den med en rostig råttfälla och ett trasigt paraply. Efter tre dygn fastnade den i brevlådan och jag slängde ut den genom fönstret. Den klättrade genast uppför närmaste Annanas och försvann spårlöst

    SvaraRadera
  17. En helt vanlig dag
    En dag när jag som vanligt höll på att åka bil hemma i köket föll en cool revisor ner genom taket. Jag försökte schasa iväg det med en tidning men den envisades med att följa efter mig vart jag än gick.
    På kvällen käkade den upp mitt bästa fönster. Den fick naturligtvis magknip. Hela natten satt den och svor och grälade under en stor penna nere i källaren.
    Jag försökte fånga den med en rostig råttfälla och ett trasigt paraply. Efter tre dygn fastnade den i brevlådan och jag slängde ut den genom fönstret. Den klättrade genast uppför närmaste kaka och försvann spårlöst.

    SvaraRadera
  18. En helt vanlig dag

    En dag när jag som vanligt höll på att leta efter flugor hemma i köket föll en rosa morot ner genom taket. Jag försökte schasa iväg den med en tidning men den envisades med att följa efter mig vart jag än gick.
    På kvällen käkade den upp mitt bästa träd. Den fick naturligtvis magknip. Hela natten satt den och svor och grälade under en stor gubbe nere i källaren.
    Jag försökte fånga den med en rostig råttfälla och ett trasigt paraply. Efter tre dygn fastnade den i brevlådan och jag slängde ut den genom fönstret. Den klättrade genast uppför närmaste tand och försvann spårlöst.

    SvaraRadera
  19. En helt vanlig dag

    En dag när jag som vanligt höll på att spela basket hemma i köket föll en snabb hund ner genom taket. Jag försökte schasa iväg den med en tidning men den envisades med att följa efter mig vart jag än gick.
    På kvällen käkade den upp mitt bästa bord. Den fick naturligtvis magknip. Hela natten satt den och svor och grälade under en grekisk människa nere i källaren.
    Jag försökte fånga den med en rostig råttfälla och ett trasigt paraply. Efter tre dygn fastnade den i brevlådan och jag slängde ut den genom fönstret. Den klättrade genast uppför närmaste låda och försvann spårlöst.

    SvaraRadera
  20. En dag när jag som vanligt höll på att jaga kossor hemma i köket föll en gul ko ner genom taket. Jag försökte schasa iväg den med en tidning men den envisades med att följa efter mig vart jag än gick.
    På kvällen käkade den upp mitt bästa spel. Den fick naturligtvis magknip. Hela natten satt den och svor och grälade under en gammal ost nere i källaren.
    Jag försökte fånga den med en rostig råttfälla och ett trasigt paraply. Efter tre dygn fastnade den i brevlådan och jag slängde ut den genom fönstret. Den klättrade genast uppför närmaste fotboll och försvann spårlöst.

    SvaraRadera
  21. En dag när jag som vanligt höll på att äta myror hemma i köket föll en sjukt ful elefant ner genom taket. Jag försökte schasa iväg den med en tidning men den envisades med att följa efter mig vart jag än gick.
    På kvällen käkade den upp mitt bästa blad. Den fick naturligtvis magknip. Hela natten satt den och svor och grälade under en väldigt ful hög med löv nere i källaren.
    Jag försökte fånga den med en rostig råttfälla och ett trasigt paraply. Efter tre dygn fastnade den i brevlådan och jag slängde ut den genom fönstret. Den klättrade genast uppför närmaste sandkorn och försvann spårlöst.

    SvaraRadera
  22. En helt vanlig dag

    En dag när jag som vanligt höll på att spela cool hemma i köket föll en hiphopare militer ner genom taket. Jag försökte schasa iväg den med en tidning men den envisades med att följa efter mig vart jag än gick.
    På kvällen käkade den upp mitt bästa skrivbord. Den fick naturligtvis magknip. Hela natten satt den och svor och grälade under en gammal dator nere i källaren.
    Jag försökte fånga den med en rostig råttfälla och ett trasigt paraply. Efter tre dygn fastnade den i brevlådan och jag slängde ut den genom fönstret. Den klättrade genast uppför närmaste mördare och försvann spårlöst.
    /swordfly4

    SvaraRadera
  23. En helt vanlig dag

    En dag när jag som vanligt höll på att köra bil hemma i köket föll en rolig kanin ner genom taket. Jag försökte schasa iväg den med en tidning men den envisades med att följa efter mig vart jag än gick.
    På kvällen käkade den upp mitt bästa tåg. Den fick naturligtvis magknip. Hela natten satt den och svor och grälade under en lång svamp nere i källaren.
    Jag försökte fånga den med en rostig råttfälla och ett trasigt paraply. Efter tre dygn fastnade den i brevlådan och jag slängde ut den genom fönstret. Den klättrade genast uppför närmaste bord och försvann spårlöst.

    SvaraRadera
  24. En helt vanlig dag

    En dag när jag som vanligt höll på att dansa hemma i köket föll en rosig ballerina ner genom taket. Jag försökte schasa iväg den med en tidning men den envisades med att följa efter mig vart jag än gick.
    På kvällen käkade den upp mitt bästa äpple. Den fick naturligtvis magknip. Hela natten satt den och svor och grälade under en dansgalen skor nere i källaren.
    Jag försökte fånga den med en rostig råttfälla och ett trasigt paraply. Efter tre dygn fastnade den i brevlådan och jag slängde ut den genom fönstret. Den klättrade genast uppför närmaste träd och försvann spårlöst.

    SvaraRadera
  25. En helt vanlig dag

    En dag när jag som vanligt höll på att jaga katt hemma i köket föll en snart hund ner genom taket. Jag försökte schasa iväg den med en tidning men den envisades med att följa efter mig vart jag än gick.
    På kvällen käkade den upp mitt bästa sko. Den fick naturligtvis magknip. Hela natten satt den och svor och grälade under en smal tommat nere i källaren.
    Jag försökte fånga den med en rostig råttfälla och ett trasigt paraply. Efter tre dygn fastnade den i brevlådan och jag slängde ut den genom fönstret. Den klättrade genast uppför närmaste kude och försvann spårlöst.

    SvaraRadera
  26. En helt vanlig dag

    En dag när jag som vanligt höll på att slå ihjäl flugor hemma i köket föll en Ung Tandborste ner genom taket. Jag försökte schasa iväg den med en tidning men den envisades med att följa efter mig vart jag än gick.
    På kvällen käkade den upp mitt bästa Golv. Den fick naturligtvis magknip. Hela natten satt den och svor och grälade under en Rosa Tiger nere i källaren.
    Jag försökte fånga den med en rostig råttfälla och ett trasigt paraply. Efter tre dygn fastnade den i brevlådan och jag slängde ut den genom fönstret. Den klättrade genast uppför närmaste gevär och försvann spårlöst.

    SvaraRadera
  27. En helt vanlig dag

    En dag när jag som vanligt höll på att spela cool hemma i köket föll en långsam hund ner genom taket. Jag försökte schasa iväg den med en tidning men den envisades med att följa efter mig vart jag än gick.
    På kvällen käkade den upp mitt bästa gevär. Den fick naturligtvis magknip. Hela natten satt den och svor och grälade under en turskisk spårvagn nere i källaren.
    Jag försökte fånga den med en rostig råttfälla och ett trasigt paraply. Efter tre dygn fastnade den i brevlådan och jag slängde ut den genom fönstret. Den klättrade genast uppför närmaste korv och försvann spårlöst.
    //sirius

    SvaraRadera
  28. En helt vanlig dag

    En dag när jag som vanligt höll på att jaga hemma i köket föll en svart katt ner genom taket. Jag försökte schasa iväg den med en tidning men den envisades med att följa efter mig vart jag än gick.
    På kvällen käkade den upp mitt bästa tåg. Den fick naturligtvis magknip. Hela natten satt den och svor och grälade under en gammal mafia nere i källaren.
    Jag försökte fånga den med en rostig råttfälla och ett trasigt paraply. Efter tre dygn fastnade den i brevlådan och jag slängde ut den genom fönstret. Den klättrade genast uppför närmaste säng och försvann spårlöst.
    farlig katt

    SvaraRadera
  29. En helt vanlig dag

    En dag när jag som vanligt höll på att ´cassilias hemma i köket föll en valdes Cristiano Ronaldo ner genom taket. Jag försökte schasa iväg den med en tidning men den envisades med att följa efter mig vart jag än gick.
    På kvällen käkade den upp mitt bästa E´to. Den fick naturligtvis magknip. Hela natten satt den och svor och grälade under en milito Messi nere i källaren.
    Jag försökte fånga den med en rostig råttfälla och ett trasigt paraply. Efter tre dygn fastnade den i brevlådan och jag slängde ut den genom fönstret. Den klättrade genast uppför närmaste poyul och försvann spårlöst.


    ///////////////////skeppet////////////////////7

    SvaraRadera
  30. En helt vanlig dag

    En dag när jag som vanligt höll på att leka tönt hemma i köket föll en cool glass ner genom taket. Jag försökte schasa iväg den med en tidning men den envisades med att följa efter mig vart jag än gick.
    På kvällen käkade den upp mitt bästa vapen. Den fick naturligtvis magknip. Hela natten satt den och svor och grälade under en stor banan nere i källaren.
    Jag försökte fånga den med en rostig råttfälla och ett trasigt paraply. Efter tre dygn fastnade den i brevlådan och jag slängde ut den genom fönstret. Den klättrade genast uppför närmaste falukorv och försvann spårlöst.
    //mosen

    SvaraRadera
  31. A.K



    En helt vanlig dag

    En dag när jag som vanligt höll på att höra hemma i köket föll en huvud fullis ner genom taket. Jag försökte schasa iväg den med en tidning men den envisades med att följa efter mig vart jag än gick.
    På kvällen käkade den upp mitt bästa bord. Den fick naturligtvis magknip. Hela natten satt den och svor och grälade under en banan super hjälte nere i källaren.
    Jag försökte fånga den med en rostig råttfälla och ett trasigt paraply. Efter tre dygn fastnade den i brevlådan och jag slängde ut den genom fönstret. Den klättrade genast uppför närmaste bra kille och försvann spårlöst.

    SvaraRadera