torsdag 26 maj 2011

Alvas bästa födelsedag

Fellan har skrivit en recension och mailat till Elisabet. Så kan man också göra. Ganska smart faktiskt - det spar på miljön och fler kan läsa recensionen :D
Det är sättet för recensioner kanske skulle kunna vara något för oss nästa läsår. De som vill kan börja redan nu.
De flesta bilder på bokomslag är ok att använda på en blogg i samband med boktips och recensioner. Man kan enklast tar reda på om det är ok genom att komma med förlagets hemsida.

Författaren heter Pernilla Gesén och illustratören Christina Alvner. Jag tycker att bilderna i boken var fula. Bokförlaget heter B.Wahlström. Boken har 120 sidor och är lättläst. Jag tror att den passar för sju- till elvaåringar. Den var inte så bra.


Huvudpersonen heter Alva och är ganska snäll men ibland blir det bråk mellan henne och Julia. Handlingen utspelar sig i Stockholm och i Västerås. Boken handlar om en liten flicka som heter Alva och är sju år men ska snart fylla åtta år. Hennes föräldrar är skilda och hennes pappa träffar en ny tjej, men det tycker inte Alva om så hon bestämmer sig för att ignorera henne. Men i slutet av boken förändras allt. Slutet är bra för Alva och de andra.


Jag ger boken betyget 1,5.


Fellan

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar