söndag 6 mars 2011

IT-läxa till 11/3: Motivering

Nu fattas bara en sak för att vi ska kunna vara med och tävla i Webbstjärnan – nämligen vår motivering.

motivera = förklara varför man gör eller tycker något

Veckans IT-läxa är att skriva förslag på vad motiveringen ska vara. Skriv ditt motiveringsförslag i en kommentar till det här inlägget. Ni får gärna samarbeta flera i den här läxan. Skriv då under med alla era nick. Ta nedanstående frågor till hjälp:
Varför ska vi vinna Webbstjärnan 2011 med vår blogg V4:or? 
Varför har vi en skolblogg? 
Hur hjälper bloggen er i skolarbetet? 
Hur kan ni vara med och vara en del av V4:or?
Vad tycker ni är bra med bloggen?
Läxan är som vanligt till nästkommande fredag. Vi pedagoger kommer att sammanställa alla era motivationer och presentera förslag som vi sedan enas kring. Senast 31 mars behöver vi lägga ut motiveringen på bloggen och sedan anmäla oss till själva tävlingen och då är vi med och tävlar om 20 000 kronor!23 kommentarer:

 1. Wow vilken blogg ni har, ska inte ni vara med och tävla i Webbstjärnan. Allt ni behöver göra är att sätta dit Webbstjärnans logga på första sidan, vilket ni redan har och sedan göra en om-sida http://www.webbstjarnan.se/tavlingen/taevlingen/om-sidan, vilket ni också har. Så klicka in på Webbstjärnan och klicka på knappen Anmäl till tävlingen!!!

  Ni har ett jättefinblogg som jag tycker att ni ska tävla med.

  Kristina (webbstjärnan)

  SvaraRadera
 2. För att vi vill verkligen vinna och vi värda det.Vi ville visa andra personer vad vi jobbar med i skolan.När vi glömer en läxa så kan vi titta till bloggen.Vi känner oss värkligen med.Allting!!

  SvaraRadera
 3. Jag tycker att vi ska vinna för att om man glömmer saker från skolan är det bara och kolla på bloggen.Också för att vi ska på klass resa snart och det kostar mycket pengar.Det är också en grym blogg som hjälper oss mycket.
  Snälla vi vill verkligen vinna =)

  SvaraRadera
 4. Jag tycker att vi ska vinna för att om man glömmer saker från skolan är det bara och kolla på bloggen.Också och så ska vi på klass resa då behöver vi inte samla så mycket pengar // Jojo

  SvaraRadera
 5. Jag tycker att vi ska vara med för att det kanske inte så många som har så cool blogg som vi.Vi har en skolblogg för att man kan tex kunna kolla sinna läxor m.m.Och våran hemsida har vi desaignat själva det är både coolt och snyggt.Jag tycker att det som är bra med bloggen är att om man är sjuk så kan man se vad de andra har gjort i skolan.//sirius

  SvaraRadera
 6. Vi vill vinna webbstjärnan för att få pengar till skolresor.Vi har en blogg för att bli påminda om läxor eller något liknande.
  sedan vi började med bloggen glömmer elever inte läxor lika lätt! :)
  Vi ger förslag, ritar loggor och bakrunder själva till bloggen.Vi får också kommentera.
  Vi tycker att det är bra att vi har en blogg för att det blir roligare skolarbete! :D
  // Bella och Blondie

  SvaraRadera
 7. Vi ska vinna för att vi har en bra blogg.
  Vi har en blogg för att lära oss hur man bloggar.
  Om vi skulle glömma någon läxa så kan man kolla på bloggen vad det är.
  //Sharnold

  SvaraRadera
 8. Vi ska vinna för att på vår blogg kan man se alla läxor och bildspel om saker vi har gjort.
  Vi får också vara med och bestämma hur det ska se ut på vår blogg!!
  Det finns också roliga videoklipp.
  Men det är klart att vi kommer att vinna vår blogg är ju BÄST!!
  //Fellan;b

  SvaraRadera
 9. Jag vill att vi ska vinna 20 000 kronor så vi har råd deräkt att åka på klassresa//olly

  SvaraRadera
 10. Jag tycker att vi ska vinna pengarna för att vi har jobbat väldigt hårt med bloggen och även för att vi behöver pengarna... / Bob

  SvaraRadera
 11. vi vill vinna pengar till skolresan.det påminner oss om våra läxor om vi skulle glömma vad vi har.det är roligare när vi får läxor på bloggen det blir roligare.//walle 8)

  SvaraRadera
 12. jag tycker att det är bra att man får veta vad man har i veckan som man inte vet!! //jonte

  SvaraRadera
 13. Hej:P
  Jag tycker att vi ska vara med på Webbstjärnan så att vi kan t.ex vinna pengar eller något och det låter kult att vara med på Webbstjärnan.
  Och det är bra att vi har en blogg för att man kan läsa saker och att kolla på vad det är för en läxa mm. Och det är bra att man har en blogg för att man kan kolla på vilken läxa man har och vad man ska göra. Och det roligats med bloggen är att vi får göra läxor på bloggen.
  /Smartast :P :)

  SvaraRadera
 14. Vi vill vinna webbstjärnan för att vi ska slippa samla in så jätte mycket pengar till klasskassan.
  Sedan vi startade den här bloggen har eleverna blivit bättre på att komma ihåg läxorna som vi har i veckan. Det är bra att ha bloggen för då kan man även se schemat och vad vi har gjort i veckan och sånt. Vi lägger även upp lite roliga mattespel (som man kan spela på datorn) och lite kluriga frågor som man kan svara på.

  //marre och schnauzer

  SvaraRadera
 15. Jag tycker att vi ska vinna för vi har en jätte bra blogg och vi behöver pengar till klasskassan. Så vi inte behöver samla in jätte mycket. Vi kan titta på schemat på bloggen om vi har glömt eller vill veta vad vi ska göra den dagen.

  //Hanana

  SvaraRadera
 16. Jag tycker vi ska vara med i tävlingen för att vi har en så bra blogg som har chans att vinna. Bloggen är bra för man kan ta reda på läxor och få tips om bra länkar. Det skulle vara bra om vi vann och fick pengar till klassresan! / Ante

  SvaraRadera
 17. Jag tkr att vi ska vinna, för att vi behöver pengar till klass kassan. För då behöver vi inte samla så mkt pengar. Jag tkr att vi har en bra blogg för att om man glömmer vad man ska ha för läxa då kan man logga in på bloggen o göra läxan/kolla vad vi ska ha för läxa.
  Om man glömmer vad det ee för datum,dag elr vem som har namsdag. ;DDDD HAJDÅ!

  SvaraRadera
 18. Föratt vi jobbar hårt för det och om vi vinner ska vi lägga pengarna i klass kassan.föratt komma ihåg vad vi har gjort.Vi kanske kan bli bättre av IT läxorna.Föratt det finns bilder av oss.Att vi finns i internet.

  SvaraRadera
 19. bloggen är bra att ha ifall man har glömt vad läxan var, vi har blivit bättre på att komma ihåg läxorna nu. Ifall vi vinner så slipper vi samla in så mycket pengar till klasskassan.
  //emson

  SvaraRadera
 20. Jag tycker att vi ska vinna för att vi uppdaterar vår blogg väldigt ofta, och det kan vara kul att följa även fast man inte är med i den klassen.
  Sen behöver vi kanske pengarna till en klassresa, men det är en annan sak.
  Vi har en skolblogg för att kunna ha läxor på internet också ist för på papper och det tycker jag är bra.

  SvaraRadera
 21. För att vi vill verkligen vinna och vi värda det.Vi ville visa andra personer vad vi jobbar med i skolan.När vi glömer en läxa så kan vi titta till bloggen.Vi känner oss värkligen med.Allting!! //Lawy och Sassa

  SvaraRadera
 22. För att vi visar och delar med oss av bloggen,och det gör så att det blir lättare i skolan//XxsiriusxX

  SvaraRadera
 23. Jag tycker att vi har jobbat hårt med bloggen.Och så slipper vi samla in så mycket till klassresan...

  minikerrry

  SvaraRadera